Omgeving

Omgeving

Laag-soeren

Genoot Laag-soeren in de vorige eeuw grote bekendheid als kuuroord, tegenwoordig is het door de prachtige ligging een geliefd vakantieoord. Vanaf de bekende wildobservatieplek bij de Elsberg heeft u een prachtig weids uitzicht over een belangrijk deel van het natuurgebied van Nationaal Park Veluwezoom.

Soerense Beek

Laag-soeren ligt in een dal aan twee sprengenbeekjes die verder
stroomafwaarts samengaan als de Soerense Beek.

Aan de beken stichtte rond 1800 de eigenaar van het Huis te Laag Soeren een drietal papiermolens (Welgedacht, Nagedacht en Goedgedacht) en een korenmolen.
Toen in het laatste kwart van de 19e eeuw de papierfabricage niets meer opleverde, verbouwden de papiermakers
van Nagedacht en Goedgedacht hun molen tot wasserij.

Gaat u er een kijkje nemen, dan zult u zien dat nog steeds een wasserij draaiende is.

Laag-soeren ligt aan het L.A.W. Maarten van Rossumpad.
Hier komt u langs wanneer u de route loopt van Velp naar Brummen.

Rondom het dorp zult u veel ruiters aantreffen, fiets en rij voorzichtig. Paard en ruiter zullen het waarderen. Laag Soeren beschikt over een heuse ijsbaan, gevuld met Sprengenwater, aan de Jut van Breukelerwaardlaan.

Natuurobservatiepost

Op de Elsberg, een heuveltop op ruim 90m boven NAP, is een bijzondere natuurobservatiepost gebouwd. Je bent er binnen en toch ook buiten …

En wat nog veel aardiger is: je maakt er een goede kans om herten, wilde zwijnen of reeën te zien. En mochten die zich niet laten zien, dan biedt deze observatiepost een prachtig uitzicht over een zeer fraai stukje ijstijdenlandschap.

De Elsberg is natuurlijk wandelend en fietsend te bereiken, maar ook per auto vanuit Laag-soeren (einde Schaapsallee, ± 500 meter wandelen).

Activiteiten

De harmonie is een prima uitvalsbasis voor een sportieve activiteit op de veluwezoom.

Teambuilding, veluwesafarie,  fietsen, steppen, wandelen, mountainbiken etc. behoren tot de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie over activiteiten op de website van sportieve evenementen Peter Oversteegen. www.peteroversteegen.nl